MILLAINEN ON OPTIMIVAATE YLÖSPÄIN KOROTTELUSSA ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 170821

https://www.hs.fi/tiede/art-2000008180844.html

Käsien nostelutöissä suurimman rasituksen muodostavat huonosti suunnitellut työvaatteet, jotka kiristyvät kyljistä ja nostavat ylöspäin suurta osaa koko takista/puserosta.

Jos ylöspäin kurkotustyössä käytettäisiin täysin hihatonta toppa/vartaloliiviä ja paljaita käsivarsia, tai vaihtoehtoisesti käsivarsien peittona joustavaa ja kevyttä sekä vartalonmyötäistä ”trikoota”, rasitus vähenisi murto-osaansa.

Teknisten ja toiminnallisten töiden tekemisessä paljaat käsivarret muutenkin lisäävät energisyyttä ja käsien käytön tehokkuutta.

Jos keskivartalossa on riittävä vaatetus, eivät käsivarret myöskään palele, ainakaan sisätiloissa.

Toinen yleinen suunnitteluvirhe työvaatteissa on lantiossa, jotka edelleen typerästi suunnitellaan vain seisoville ihmisille ja jotka siis kiristyvät epäergonomisesti (nestekiertoa haittaavasti) heti kun istutaan tai kyykistytään.

Järkyttävästi työvaatteissa on lähes järjestään aivan riittämättömästi (tai ei ollenkaan) tilaa miehen genitaaleille, jotka vaatteiden kiristyessä joutuvat epäterveellisesti, milloin miltäkin suunnalta tulevan vaatekiristyksen alle aiheuttaen vähintään epämukavuutta, mutta myös fysiologisesti erittäin herkkinä altistaen genitaaliterveyshaitoille.