MISSÄ SUOMALAISIA JOHDETAAN HARHAAN TIETEESTÄ HUOLIMATTA ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 250123

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009330709.html

 

Hilden on oikeassa.

On surullista nähdä, miten poliittisista, taloudellisista ja ”muoti” -syistä kansaa johdetaan monessa kohdin harhaan. Seuraavassa kolme esimerkkiä:

Yksi asia on metsän kasvatus. Paremmin harvennettuina, taimikosta lähtien, metsät eivät kärsisi ylitiheydestä, jolloin voimakaslatvuksiset puut kasvaisivat tutkitusti paremmin, sitoisivat hiiltä enemmän ja olisivat paljon tuottavampia myytynä metsän omistajalle. Näin ei tehdä, koska vaikutusvaltainen kuiduttava teollisuus haluaa saada raaka-aineensa halpana kuitupuuna, eikä halua laittaa kalliimpaa tukkipuuta sellun keittoon.

Toisena meillä on roskaruoka- makeis- ja leivontateollisuus, jonka tutkitusti ravinne- ja kuituköyhät tuotteet on hyväksytty mukaan kansan ravitsemukseen jopa asiantuntijoiden suulla, vaikka olemme jo toivottoman lihavia, usein vajaaravittuja vaikka kotielimiin verraten ja siksi aivan liian sairaita.

Kolmantena on kansanterveys. Hyvin tutkitusta immunologiasta ja siinä olevasta hyvään vastustuskykyyn johtavasta elintapatiedosta huolimatta, kansaa ei opeteta pitämään hyvää huolta immuunivasteestaan yksityiskohtaisesti eri keinoin, vaan tuputetaan heille lääkkeitä ja rokotuksia, koska se on sairaanhoito- ja lääkevalmistus toimialoille edullista.