MITÄ DIABETEKSESTÄ SEURAA?

Vessin kommentti Hs 60421

Linkki artikkeliin

Vaihtelevasta perinnöllisestä alttiudesta huolimatta, diabetes tulee huonoista elin- ja ruokatavoista ja on voimakkaasti yhteydessä ylipainoon.

        Myös muuten hyvillä elintavoilla mutta huonolla ruualla elävä voi sairastua siihen. Muistisairausalttius on diabeetikoilla paljon korkeampi ja korkea veren sokeri alkaa rappeuttaa ääreiskudoksia, vaikka varsinainen diabetes ei olisikaan vielä puhjennut.

        Tämän lehden uutisessa esiteltiin Sami Inkinen, jonka yhtiö USA:ssa (Virta Health) on kehittänyt menetelmän, jolla he parantavat 60 % asiakkaittensa diabeteksista.

        Pohjana menetelmälle on 800 kcal dieetti 12 viikkoa. Myös englantilaiset ravitsemusasiantuntijat ovat saaneet tämän toimimaan, mikä esiteltiin viime syksynä Areenassa ohjelmassa The Truth About The Carbs.

        Ylipaino-, diabetes-, muistisairaudet-, rasvamaksa-, muut lihavuussairaudet sekä sydän- ja verisuonitaudit ja muut metaboliseen oireyhtymään kuuluvat vaivat ovat räjähtämässä käsiin. Ne poksauttavat budjetit ja laskevat tuottavuutta ja aiheuttavat valtavan määrän ahdistusta.

         Olemassa olevaan trendiin ei ole missään tapauksessa varaa, eikä sitä hoideta lääkkeillä vaan monikeinoisella ja tehokkaalla ennaltaehkäisyllä.

       Mielenkiintoista nähdä, milloin valtakunnassa aletaan oikeasti toteuttaa ennaltaehkäisyä, josta asiantuntijat ovat puhuneet vuosikymmeniä.

       Jo Paasikivi koetti saada tehokkaan ennaltaehkäisy toiminnan käyntiin 1950-luvulla sairaanhoitojärjestelmän rinnalle kuten nytkin tarvittaisiin, mutta lääkärit romuttivat suunnitelman kovalla vastarinnalla.