MITEN KIRKKO LISÄISI USKOTTAVUUTTAAN ?

Vessin kommentti HS 250222

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008634368.html

 

”Mulari toivoo, että kirkko pystyisi byrokratian vähentämisen lisäksi jatkossa viestimään paremmin sitä, että kirkko on rakkauden ja oikeudenmukaisuuden yhteisö.”

Tässä olisi ratkaisu uskottavuudelle ja päästä tukemaan useamman ihmisen uskon kehitystä.

Kun selitys (joka pidettäisiin myös esillä) puoleensavetävälle toimintakulttuurille olisi Jeesuksen antama rakkauden sanoma, viesti olisi uskottava ja vetovoimainen ja saisi meidät rakkautta ja turvaa etsivät kiinnostumaan Jeesuksen sanomasta ja persoonasta.

Rakkauden yhteisön perusarvot tulisi näkyä kaikessa sen toiminnassa ja ulkoasussa.

Kirkon pitäisi HETI päästä eroon vanhanaikaisesta ja luotaan työntävästä hierarkkisuudesta, muodollisuudesta, perinteisyydestä, mustista vaatteista ja kapulakielestään sekä jättää ihmisille käsittämätön synkän tuntuinen korkeakirkollinen keskiaikainen perinnemusiikki sitä harrastaville.

Kirkon pitäisi uudistaa vuorovaikutuskulttuurinsa välittömäksi, lämminhenkiseksi, tasa-arvoiseksi ja avoimeksi ts. rakkaudelliseksi.

Jos seurakunnat ja järjestöt saisivat jalkautettua Jeesuksen sanat ”heidät tunnetaan siitä minun oppilaikseni, että heillä on yhteys keskenään”, kirkolla ei olisi mitään hätää ja suosio olisi taattu ja sanoman eteenpäin viejiä tulisi moninkertainen määrä.