ROKOTE VAI HYVÄ VASTUSTUSKYKY?

Vessin asiantuntijakommentti Ylen uutiseen 90120

Linkki artikkeliin

”Moni virus on ihmiskehon puolustusjärjestelmää viekkaampi”

Tämä jutussa oleva lause ei pidä paikkaansa.

Kun ihminen on terve ja immuunivaste eli vastustuskyky on hyvässä kunnossa, se on erittäin tehokas ja nopea tunnistamaan lähes minkä vaan patogeenin ja eliminoimaan sen, ennekuin se ennättää lisääntyä kehon soluissa ja sairastuttaa kantajansa.

Tunnistaminen ja tuhoaminen tapahtuu niinkin kaamean viruksen kuin ebolan kanssa, johon sairastuu vain alle 50 % viruksen saaneista.

Näin tapahtuu myös ihmisen omien viallisten solujen kanssa, joita syntyy luokkaa 60.000 kpl / sek. samalla kun keho tuottaa miljoonia terveitä soluja. Terve immuunijärjestelmämme siis tunnistaa ja tuhoaa omat vialliset solumme sekunti sekunnilta 24 h, mikä on äärimmäisen tärkeää. Jos jokin niistä välttäisi tuhoamisen ja olisi myös lisääntymiskykyinen, silloin ihmisellä on jo syöpä. 

Pikemminkin kuin etsiä kalliita, hankalia ja usein monella tavalla ongelmallisia rokotteita yhtä viruslajia vastaan, meidän pitäisi kaikin keinoin edistää omilla terveys- ja elintapavalinnoillamme oman fantastisen, tehokkaan ja ongelmattoman immuunijärjestelmämme tehoa ja kuntoa.  Sen teholle mm. D-vitamiinin reilu taso kehossa on välttämätöntä.

Miksi näin ei tehdä?   Syy on selvä.

Terveysvalinnoista ei saada millään satojen miljardien liiketoimintaa, kuten rokotteista. Raha ratkaisee ja kuluttaja maksaa… ja kärsii.

Juuri tästä syystä emme valitettavasti tule koskaan näkemään markkinoilla suhteellisen yksinkertaista testiä, jolla jokainen voisi mitata kotioloissa oman immuunivasteensa tehon, mikä kannustaisi myös sen vahvistamiseen riittävän voimakkaaksi taudinaiheuttajia vastaan.