VAATIIKO KRISTILLISYYS NAISEN ALISTUMISTA

Vessin korjaava kommentti Hs juttuun 230620

Linkki artikkeliin

Raamatun arvoissa vain Jeesuksen tasa-arvoiset ja rakkaudelliset opetukset (mm. ”Tee toiselle kuten toivot itsellesi tehtävän”) kelpaavat parisuhteen pohjaksi.

        Vanhan testamentin arvoissa naisella ei ollut mitään oikeuksia ja Jeesuksen inhimilliset ja erehtyväiset seuraajatkin luisuivat usein sen aikaiseen naisten vähättelyyn sen aikaisen kulttuurin mukaisesti: ”Nainen vaietkoon seurakunnassa”. ”Nainen olkoon miehelleen alamainen”. ”Alle 60 kymppisille naisleskille ei tarvitse antaa avustusta”.

        Uudessa testamentissa em. epätasa-arvoisimmat ohjeet annettiin Paavalin myöhemmissä kirjeissä, jotka eivät itse asiassa tutkijoiden mukaan olleet edes Paavalin kirjoittamia.

        Ne olivat useita vuosikymmeniä vuosia myöhemmin (ehkä 60 -70 v Jeesuksen kuoleman jälkeen) hänen nimissään jonkin tuntemattoman ryhmän tekaisemia kirjeitä ja vilpillisesti ”Paavalin kirjeiksi” signeerattuja ja siten aika kaukana ”Jumalan sanasta”. 

       Tarkkaavainen lukija myös huomaa näissä kirjeissä selvän tyyli-, arvo- ja asenne eron Paavalin itsensä kirjoittamiin kirjeisiin.