MIKSI ESPANJANTAUTIKIN LAANTUI KESIKSI?

Vessin kommentti Hs 90421

Linkki artikkeliin

”Pohjoisen pallonpuoliskon influenssakaudetkin ajoittuvat talviin ja hiipuvat kesään mennessä.”
”Toinen aalto iski saman vuoden syksyllä, ja se oli ensimmäistä pahempi.”
” Kolmas aalto saapui seuraavan vuoden talven ja kevään aikana.”

Tiedämme pelottavasta espanjan taudista, että se levisi aurinkoisen ajan mentyä, aivan kuten kaikki muutkin virusperäiset hengitystietulehdukset sen jälkeen.

HALOO !!!!   Eikö missään soi kello, että D-vitamiinin puutteestahan tässä on kyse? 100 v sitten tätä ei ehkä oikeastikaan tiedetty, mutta nykyään tiede tuntee pilkun tarkasti D:n tärkeyden vastustuskyvylle.

Jos sen määrä on liian vähäinen (alle 75 nmol/l) sairastumiset moninkertaistuvat ja tulevat vakavammiksi. Heikoimmat kuolevat.

Nykyvuosinakin flunssavirukset jylläävät talvisin ja häipyvät aina kesiksi. Muutenkin klinikat ja sairaalat ovat puolityhjiä, kun D:llä on niin suuri yleistervehdyttävä vaikutus.

Koska kansanterveysohjeistus kiertää tätä elefanttia olohuoneessa sitkeästi, meidän pitää kysyä miksi?

Eikö kansalle saakaan neuvoa tehokasta ennalta ehkäisevää terveysohjetta, jonka edellyttämä lisäravinne maksaa luokkaa 13 € / v ja joka vähentäisi monia terveysriskejä, kuten monet D:n ja ennaltaehkäisyn lääkäri- ja tutkija asiantuntijat ovat todenneet.

Tämän vuoksiko arkkiatri ja lastenlääkäri Arvo Ylpön (eläköityi 50 v sitten) ohje ja hoitomääräys 100 mcg/pv piti pienentää kymmenenteen osaan 1990-luvulle tullessa.

Kirjoittajan ennakoima sairastumispelko jää varmasti pysyväksi ilmiöksi ja aiheuttaa tarpeettomia rajoituksia sekä mielenterveysongelmia.

Nykyiset yleiset huonot terveystavat ja uusavuttomuus, joista seuraavat huonot suolisto- ja mielenterveys sekä ylipaino, pahentavat sairastumis- ja koronapelkoja.