MITEN KORONA KURIIN PITKÄN PÄÄLLE?

Vessin kommentti HS 50521

Linkki artikkeliin

Rokotukset eivät ratkaise koronaa kuten eivät ratkaisseet influenssaakaan. Kun koronavirus muuntuu jo nähdyillä tavoilla, hyvään suojaan tarvitaan aina uusi rokote ja ehkä jopa 2 pistosta vuodessa.

Jos maailma pannaan koronan torjunnassa rokotteiden varaan tarvitaan 8 – 16 miljardia rokotetta joka vuosi, eikä niilläkään saada täyttä suojaa. Tämä keino on tietenkin toivoton.

Maskit ja etäily taas lamauttavat normaalia, sosiaalista ja tervettä elämää ratkaisevasti eli sietämättömän paljon.

Ainut konsti on levittää elämäntapatietoa, jossa suuremmalla osalla kansaa on hyvä vastustuskyky.  Jo nyt osa kansasta ei tämän takia sairastu influenssaan eikä koronaan.

Ratkaisevaa on D-vitamiinin määrä veressä keskikesän ulkopuolella. Myös C-vitamiinin (virusvastainen), magnesiumin (parantaa D:n imeytymistä) ja kuidun (siitä tehdään immuunisolut) saanti on merkityksellistä.

Vastustuskykyä voi nostaa vielä lisää hyvällä unella ja liikkumalla riittävästi sekä joillakin muillakin tunnetuilla mikroravinteilla.

Kaikki em. keinot ovat lähes kaikkien ulottuvilla. Vuoden D:eet maksavat 13 € ja aurinko on ilmaista. Jos joku halua tieten tahtoen ylläpitää huonoa vastustuskykyä, niin omapa on asiansa.

Emmehän pakkovieroita ihmisiä myöskään terveydelle haitallisista tupakasta, sokerista tai alkoholistakaan.