VAIN HORSMAAKO ETURAUHASVAIVOIHIN?

Vessin asiantuntijakommentti MT 20521

Linkki artikkeliin

Horsmista voi olla antioksidanttisena hieman hyötyä miesvaivoille, mutta kyllä runsas määrä D-vitamiinia, karpaloa ja kuitua on varmasti vielä parempi.


Huonolla suolistoterveydellä, D-vitamiinin puutteella, ylipainolla ja paljolla istumisella on selvä yhteys eturauhasvaivoihin, jotka usein esiintyvät erektiovaivojen kanssa.


Lantiossa genitaaleja hoitavat suuret pudental tiehyet (p. hermo, laskimo ja valtimo) painuvat tukkoon häpyluuta vasten, istumapaineen paikutuksesta. Keinona on istua keskiraollisella tuolilla hyvin kevyiden ja ohuiden housujen kanssa ja muutenkin rajoittaa yhtäjaksoista istumista.

Jos virtaukset heikkenevät, vaivat ilmaantuvat ja pahenevat väistämättä jossakin vaiheessa kuten on tunnettua ikääntyvillä miehillä.

Markkinoilla on keskirakohelpotuksen antavia toimistotuoleja ja lisätarvikevalmisteita jopa auton ja työkoneidenkin istuimien päälle laitettavaksi.


Järkevä mies alkaa 50 v jälkeen tarkkailla eturauhasterveyttään mittauttamalla sen koon näppärästi 5 v välein ultraäänellä vatsapeitteen ulkopuolelta ja otattamalla PSA (Prostate Spesific Antigen) hormonitestin. Terveet arvot ovat alle 12 g koko ja hormoni alle 1.


Keinona on istua keskiraollisella tuolilla hyvin kevyiden ja ohuiden housujen kanssa ja muutenkin rajoittaa yhtäjaksoista istumista.

Perusteellisella elintapamuutoksella on mahdollista saada PSA alenemaan ja eturauhanen pienenemään ilman lääkkeitä, jotka ovat joka tapauksessa melko tehottomia, eivätkä varmasti estä juurisyitä.

Eturauhas- ja erektio-ongelmista tulee pahimmillaan elämän laadun tuhoavia juttuja, joten niitä kannatta oikeasti ehkäistä ja hoitaa tehokkaasti.


Yrttejä kannattaa joka tapauksessa opetella käyttämään niiden monien hyötyvaikutusten takia. Ne ovat hyvin terveysvaikutteisia ja loistavia mausteita osaajiensa käsissä.

Suomessa on jo muutama firma, jotka keräävät, kuivaavat ja jakelevat niitä ammattitaidolla.

Valitettavasti suuri yleisö ja jopa tienvarsiravintoloiden kokoitkin ovat täysin osaamattomia niiden käytössä.

Meillä on yrttejä, joilla on voimakkaita positiivisia sivuvaikutuksia eri terveysongelmiin ja ennaltaehkäisevästi. Ne esitellään parhaissa, myös professorien kirjoittamissa yrttikirjoissa (mm. prof. Piippo) hyvin perusteellisesti ja vakuuttavasti.